Dogscent Blogi

Artikkeleita koirankoulutukseen

  Minkä rotuisen koiran valitsisin? Koirarodun valinta

  22.06.2020
  3 min lukuaika

  Olet päättänyt hankkia koiran. Hienoa! Seuraavaksi sinun täytyisi miettiä, minkä rotuisen koiran haluat. Tässä sinulle muutamia seikkoja, joita sinun tulee huomioida rotuvalintaa tehdessä. Lue kouluttajan vinkit rodun valintaan.

  Meille tulee pentu

  11.06.2020
  2 min lukuaika

  Onko sinulle tulossa tai jo saapunut uusi ihana sydäntenvaltaaja? Tiedätkö mitä Sinun tulisi tehdä pennun kanssa ensimmäisten viikkojen aikana? Tai tiedätkö mitkä on tyypillisimmät virheet pentukoiran koulutuksessa?

  V***u mitä paskaa – ja muita koirankakka keskusteluja

  09.06.2020
  4 min lukuaika

  Ärsyttääkö maassa lojuvat koirankakat? Niin minuakin. Perusteletko keräämättä jättämistäsi "kyllä ne sinne maatuu" -kommentilla? Mutta mitä tapahtuu ennen kuin maa nielaisee jätökset?

  Kouluttajan terveiset koiranomistajille

  25.04.2020
  1 min lukuaika

  Onko sinun koirallasi jokin käyttäytyminen, johon toivot muutosta? Olet ehkä kysynyt neuvoa kasvattajalta, koiraihmisiltä tai etsinyt tietoa netistä saamatta apua. Erilaiset koirien käyttäytymisongelmat hankaloittavat koiran ja omistajan yhteiseloa. Ilo ja nautinto, joka koiran omistamisesta pitäisi syntyä saattaa kadota, jos koiran käyttäytymisongelmien kanssa joudutaan painimaan päivittäin. Usein koiran koulutus epäonnistuu kahdesta syystä. Lue niistä lisää tästä artikkelista.

  Koronakaranteeni on oiva hetki koiran eroahdistuksen hoidolle

  31.03.2020
  1 min lukuaika

  Kun koronakaranteeni pitää ihmiset kotona, ei eroahdistuneen koiran tarvitse ahdistua kun omistaja ei poistu pitkiksi ajoiksi ja jätä koiraa yksin. Jos joudut viettämään paljon aikaa kotona, hyödynnä tilaisuus eroahdistuneen koirasi koulutukseen.

  Keltainen nauha remmissä? #anna tilaa keltaiselle

  19.02.2020
  3 min lukuaika

  Oletko törmännyt lenkilläsi koiraan, jonka hihnassa roikkuu keltainen nauha tai remmin ja pannan/valjaiden välissä on keltainen lisäpala? Vaikka koirilla käytetään nykypäivän paljon asusteita, on keltaisella nauhalla merkityksensä. Tiedätkö mistä keltainen nauha hihnassa viestittää?

  Kastraatio – oikotie onneen?

  07.07.2019
  3 min lukuaika

  Tämän artikkelin tarkoituksena on kuitenkin tarkastella kastroinnin vaikutusta uroskoiran käyttäytymiseen, joka on yksi yleinen syy kastraatioon päätymiseen. Onko kastraatio sittenkään oikotie onneen ja hyvin käyttäytyvään koiraan?

  Lihavia luurankoja - koiran ylipaino

  16.06.2019
  2 min lukuaika

  Koirien ylipaino on hyvin arka keskustelun aihe. Kukaan omistaja ei halua kuulla, että koirani on lihava. Joidenkin tutkimusten mukaan jopa 1/3 koirista olisi ylipainoisia.

  Tunnistatko koiran ylipainon? Tiedätkö mitä haittaa koiran ylipainosta on koiralle?

  Koiran käyttäytymistarpeet

  16.05.2019
  4 min lukuaika

  Käyttäytymistarpeista puhutaan toistaiseksi aika vähän. Sana saattaa olla jostain yhteydestä tuttu tai se putkahtelee esiin erilaisten eläinalan ammattilaisten kirjoituksissa, mutta mitä sillä tarkoitetaan ja miten se on otettava huomioon omassa koiran pidossa.

  Kun ero ahdistaa: Osa 2

  14.05.2019
  6 min lukuaika

  Koirien eroahdistus on ollut paljon esillä some keskusteluissa viime aikoina. Koin tarpeeksi nostaa asian esille ja saada omistajia pohtimaan kyseistä käyttäytymisongelmaa varsinkin, jos koirasi kärsii eroahdistuksesta. Monet koiranomistajat etsivät eroahdistuksen hoitoon pikaratkaisuja. Onko niitä, ja toimivatko ne?

  Kun ero ahdistaa - koiran eroahdistus

  13.05.2019
  2 min lukuaika

  Koirien yksi yleisimmistä pelkotiloista on yksinjäämisen pelko. Tätä pelkotilaa kutsutaan eroahdistukseksi. Mistä koiran eroahdistus johtuu ja miten sitä voidaan hoitaa.

  Rankaiseminen koiran koulutuksessa: heikenne koiralle vai palkkio omistajalle?

  15.04.2019
  6 min lukuaika

  EI! EI! EI! P****ELE! Kuulostaako tutulle? Toivottavasti ei.