Dogscent Blogi

Artikkeleita koirankoulutukseen

  Resurssiaggressiivisuus osa 2: Koirien välinen resurssiaggressio

  10.04.2019

  Usean koiran omistajan yksi painajaisista on tilanne, jossa omat koirat alkavat tappelemaan keskenään. Voiko koirien antaa ratkaista kiistansa keskenään vai miten tilanteessa tulisi toimia?

  Koiranomistajan etiketti

  31.03.2019

  Kysyimme koiranomistajilta, minkälaista etikettiä koiranomistajan tulisi noudattaa? Kokosimme yhteen koiranomistajien näkemykset hyvästä koiranomistajan etiketistä.

  Koiran murrosikä

  27.03.2019

  Erityisesti keväällä monet käytösongelmat nousevat pintaan. Yksi suurimmista syistä tälle nousulle on se, että viime keväiset ja kesän pennut alkavat päästä murrosikään. Uhmaako koira? Miksi kaikki opitut taidot katoavat ja minne katosi se kiltti pentu? Murrosikä on omistajalle haastavaa aikaa, mutta niin se on myös koiralle. Mitä pitää huomioida murrosikäisen koiran kanssa.

  Resurssiaggressiivisuus osa 1: ihmiseen kohdistuva aggressio

  13.03.2019

  Koirat saattavat puolustaa itselleen tärkeäksi kokemiaan asioita niin toisilta koirilta, muilta lemmikeiltä kuin ihmisiltäkin. Usein sanotaan, että koira ei pure ruokkivaa kättä. Onko näin? Mistä resurssiaggressiivisuus johtuu ja miten sitä voidaan hoitaa?

  Reaktiiviset koirat

  04.03.2019

  Mitä yhteistä on ahdistuneilla, pelokkailla, turhautuneilla, yli-innokkailla, kiihtyneillä ja reaktiivisilla koirilla?

  FBT - Function Based Training

  13.02.2019

  FBT -koulutusmenetelmä on nimenomaan suunnattu koirien käyttäytymisongelmien muuttamiseen. Kun haluat selvittää koirasi käyttäytymisen taustalla olevan syyn ja sitä ylläpitävät vahvisteet, pystyt hyödyntämään niitä koirasi koulutuksessa ja tekemään koulutuksesta tehokkaampaa. Lue kattava artikkelimme FBT -menetelmästä.

  Milloin kääntyä koirakouluttajan puoleen?

  30.01.2019

  Koira ongelmia siedetään pitkään. Viikkoja, kuukausia ja jopa vuosia. Koiran kanssa elämisen tulisi olla mutkatonta, helppoa ja mukavaa. Sitä vartenhan olet lemmikin hankkinut, että se toisi sinulle iloa. Kun koiran omistaminen tuntuu haastavalta, on aika kääntyä kouluttajan puoleen. Ongelman ei tarvitse olla iso. Jos tunnet, että tarvitset apua koirasi kanssa, sinun tarvitsee vain rohkaistua ja kääntyä kouluttajan puoleen.

  Pentutestaus – Mitä siinä tehdään ja mitä hyötyä siitä on kasvattajalle

  23.01.2019

  Pentutestin tavoitteena on auttaa kasvattajaa ja pennunostajaa löytämään jokaiselle pennulle sopiva koti. Yksilövalintaa tehtäessä tulee ottaa huomioon pennun luonteenpiirteet ja tulevan perheen toiveet, osaaminen ja aktiivisuus. Kun oikean luonteinen koira pääsee oikeaan kotiin, voidaan näin ennaltaehkäistä erilaisten käytösongelmien syntymistä ja pitää huoli, että arki koiran kanssa sujuu mahdollisimman vaivattomasti. Mutta mitä pentutestissä tehdään ja mitä apua siitä on kasvattajalle?

  Kuinka valita hyvä kouluttaja?

  27.11.2018

  Koiran kouluttajalle hakeutuminen on yksi haastavimmista asioista. Monellakin tapaa. Epäonnistumisen tunne koiran kouluttamisessa on päällimmäisiä fiiliksiä ja kun kouluttajan apua on vihdoin päätetty hakea, tuntuu yhteydentotto hankalalta. Myös kouluttajavalikoima on laaja, joten mistä tunnistaa hyvän kouluttajan?

  Koira ja uusivuosi

  30.12.2017

  Vuodenvaihde on monelle koiralle normaali juhlapyhä, mutta toisille se voi olla vuoden kamalin päivä. Ilotulitteiden aiheuttama äänipelko on yksi yleisimmistä äänipeloista koirilla. Miten koiran oloa voi helpottaa uudenvuoden paukkeen yli vai voiko ääniarkuutta hoitaa?

  Paljonko maksaa hyvin käyttäytyvä koira?

  23.10.2017

  Kun koiran hankintaa suunnittelee, on hyvä tiedostaa että koiran hankintahinta on pieni kulu verrattuna siihen, mitä koirasi sinulle loppujen lopuksi tulee maksamaan. Voiko kaikkea kuitenkaan mitata rahassa?

  Operaatio vetämättä hihnassa

  10.09.2017

  Koirien hihnassa vetämisongelmat ovat hyvin yleisiä ja tekevät lenkkeilemisestä usein hyvin epämiellyttävää. Hallitsetko koiraasi hihnalla vai käytöksellä? Koiralle tulee opettaa haluttu käytös remmissä kävelemiseen, koska se taito ei tule äidinmaidon mukana. Hihna tai varusteet eivät opeta koiralle tätä taitoa. Lue, miten oman koirani remmikäyttäytymistaidot joutuivat uudelleen opetteluun.