Dogscent Blogi

Artikkeleita koirankoulutukseen

  Käyttäytymisongelmat

  Kun ero ahdistaa: Osa 2

  Koirien eroahdistus on ollut paljon esillä some keskusteluissa viime aikoina. Koin tarpeeksi nostaa asian esille ja saada omistajia pohtimaan kyseistä käyttäytymisongelmaa varsinkin, jos koirasi kärsii eroahdistuksesta. Monet koiranomistajat etsivät eroahdistuksen hoitoon pikaratkaisuja. Onko niitä, ja toimivatko ne?

  Emmi Hakio

  ·6 min lukuaika

  Koiran koulutus

  Kun ero ahdistaa - koiran eroahdistus

  Koirien yksi yleisimmistä pelkotiloista on yksinjäämisen pelko. Tätä pelkotilaa kutsutaan eroahdistukseksi. Mistä koiran eroahdistus johtuu ja miten sitä voidaan hoitaa.

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Emmi Hakio

  ·6 min lukuaika

  Käyttäytymisongelmat

  Resurssiaggressiivisuus osa 2: Koirien välinen resurssiaggressio

  Usean koiran omistajan yksi painajaisista on tilanne, jossa omat koirat alkavat tappelemaan keskenään. Voiko koirien antaa ratkaista kiistansa keskenään vai miten tilanteessa tulisi toimia?

  Emmi Hakio

  ·4 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  Koiranomistajan etiketti

  Kysyimme koiranomistajilta, minkälaista etikettiä koiranomistajan tulisi noudattaa? Kokosimme yhteen koiranomistajien näkemykset hyvästä koiranomistajan etiketistä.

  Emmi Hakio

  ·6 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  Koiran murrosikä

  Erityisesti keväällä monet käytösongelmat nousevat pintaan. Yksi suurimmista syistä tälle nousulle on se, että viime keväiset ja kesän pennut alkavat päästä murrosikään. Uhmaako koira? Miksi kaikki opitut taidot katoavat ja minne katosi se kiltti pentu? Murrosikä on omistajalle haastavaa aikaa, mutta niin se on myös koiralle. Mitä pitää huomioida murrosikäisen koiran kanssa.

  Emmi Hakio

  ·3 min lukuaika

  Käyttäytymisongelmat

  Resurssiaggressiivisuus osa 1: ihmiseen kohdistuva aggressio

  Koirat saattavat puolustaa itselleen tärkeäksi kokemiaan asioita niin toisilta koirilta, muilta lemmikeiltä kuin ihmisiltäkin. Usein sanotaan, että koira ei pure ruokkivaa kättä. Onko näin? Mistä resurssiaggressiivisuus johtuu ja miten sitä voidaan hoitaa?

  Emmi Hakio

  ·4 min lukuaika

  Käyttäytymisongelmat

  Reaktiiviset koirat

  Mitä yhteistä on ahdistuneilla, pelokkailla, turhautuneilla, yli-innokkailla, kiihtyneillä ja reaktiivisilla koirilla?

  Emmi Hakio

  ·3 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  FBT - Function Based Training

  FBT -koulutusmenetelmä on nimenomaan suunnattu koirien käyttäytymisongelmien muuttamiseen. Kun haluat selvittää koirasi käyttäytymisen taustalla olevan syyn ja sitä ylläpitävät vahvisteet, pystyt hyödyntämään niitä koirasi koulutuksessa ja tekemään koulutuksesta tehokkaampaa. Lue kattava artikkelimme FBT -menetelmästä.

  Emmi Hakio

  ·3 min lukuaika

  Käyttäytymisongelmat

  Milloin kääntyä koirakouluttajan puoleen?

  Koira ongelmia siedetään pitkään. Viikkoja, kuukausia ja jopa vuosia. Koiran kanssa elämisen tulisi olla mutkatonta, helppoa ja mukavaa. Sitä vartenhan olet lemmikin hankkinut, että se toisi sinulle iloa. Kun koiran omistaminen tuntuu haastavalta, on aika kääntyä kouluttajan puoleen. Ongelman ei tarvitse olla iso. Jos tunnet, että tarvitset apua koirasi kanssa, sinun tarvitsee vain rohkaistua ja kääntyä kouluttajan puoleen.

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  Pentutestaus – Mitä siinä tehdään ja mitä hyötyä siitä on kasvattajalle

  Pentutestin tavoitteena on auttaa kasvattajaa ja pennunostajaa löytämään jokaiselle pennulle sopiva koti. Yksilövalintaa tehtäessä tulee ottaa huomioon pennun luonteenpiirteet ja tulevan perheen toiveet, osaaminen ja aktiivisuus. Kun oikean luonteinen koira pääsee oikeaan kotiin, voidaan näin ennaltaehkäistä erilaisten käytösongelmien syntymistä ja pitää huoli, että arki koiran kanssa sujuu mahdollisimman vaivattomasti. Mutta mitä pentutestissä tehdään ja mitä apua siitä on kasvattajalle?

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  Kuinka valita hyvä kouluttaja?

  Koiran kouluttajalle hakeutuminen on yksi haastavimmista asioista. Monellakin tapaa. Epäonnistumisen tunne koiran kouluttamisessa on päällimmäisiä fiiliksiä ja kun kouluttajan apua on vihdoin päätetty hakea, tuntuu yhteydentotto hankalalta. Myös kouluttajavalikoima on laaja, joten mistä tunnistaa hyvän kouluttajan?

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika