Dogscent Blogi

Artikkeleita koirankoulutukseen

  Tiesitkö tämän koirista?

  Koira ja uusivuosi

  Vuodenvaihde on monelle koiralle normaali juhlapyhä, mutta toisille se voi olla vuoden kamalin päivä. Ilotulitteiden aiheuttama äänipelko on yksi yleisimmistä äänipeloista koirilla. Miten koiran oloa voi helpottaa uudenvuoden paukkeen yli vai voiko ääniarkuutta hoitaa?

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  Paljonko maksaa hyvin käyttäytyvä koira?

  Kun koiran hankintaa suunnittelee, on hyvä tiedostaa että koiran hankintahinta on pieni kulu verrattuna siihen, mitä koirasi sinulle loppujen lopuksi tulee maksamaan. Voiko kaikkea kuitenkaan mitata rahassa?

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika

  Käyttäytymisongelmat

  Operaatio vetämättä hihnassa

  Koirien hihnassa vetämisongelmat ovat hyvin yleisiä ja tekevät lenkkeilemisestä usein hyvin epämiellyttävää. Hallitsetko koiraasi hihnalla vai käytöksellä? Koiralle tulee opettaa haluttu käytös remmissä kävelemiseen, koska se taito ei tule äidinmaidon mukana. Hihna tai varusteet eivät opeta koiralle tätä taitoa. Lue, miten oman koirani remmikäyttäytymistaidot joutuivat uudelleen opetteluun.

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika

  Käyttäytymisongelmat

  Apua koiran käyttäytymisongelmiin

  Netissä paljon koira-aiheisia sivustoja selaillessani huomaan, että ihmiset kysyvät usein apua koiransa koulutukseen erilaisilta nettien keskustelupalstoilta tai Facebook ryhmistä. En näe tätä millään tavalla huonona asiana, päinvastoin. Avun hakeminen on järkevää ja hienoa, että omistaja haluaa etsiä ratkaisuja koiran koulutukseen, jos omat taidot ovat puutteelliset. Mutta mistä kannattaa lähteä etsimään apua koiran käyttäytymisongelmiin? Mistä saat oikeanlaista tietoa ja mistä saat parhaimman avun?

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Käyttäytymisongelmat

  DogMythBusters #7: Ketjukaulapanta auttaa remmissä vetämiseen

  Remmissä vetäminen on hyvin yleinen koirien käytösongelma. Kun seuraa ulkona lenkkeileviä koiria, huomaan hyvin usein koiran menevän eteenpäin etukenossa… ja omistajan tulevan perässä takakenossa. Tuolloin tietty pysyy matkanteko tasapainossa.

  Mutta miksi koira vetää? Eikö se tunnu koirasta epämiellyttävältä?

  Emmi Hakio

  ·3 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  DogMythBusters #6: Koira on susi


  Koira on ihmisen vanhin ja yleisin kotieläin. Tutkimukset osoittavat että koira on kesyyntynyt sudesta, mutta mitä yhteistä ja mitä eroa koiralla ja sudella on nykypäivänä? Onko koira susi koiran vaatteissa?

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika

  Käyttäytymisongelmat

  Apua, koira puree!

  Aggressivisuus on yksi vakavimmista koirien käytösongelmista. Usein aggressiivisen koiran otsaan lyödään leima yhteiskuntaan kelpaamattomana yksilönä. Tottahan se on, pureva koira voi olla vaarallinen. Varsinkin jos kyse on isosta koirasta, joka saattaa puremisellaan saada aikaan pahaakin jälkeä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että koira olisi yhteiskuntaan kelpaamaton. Pureeko koira ruokkivaa kättä vai miksi koira puree?

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  DogMythbusters #4: Koira häpeää ja osoittaa mieltään

  Moni omistaja tulkitsee koiran käyttäytymistä inhimillisin piirtein. Koetaan, että koira kokee häpeää tai on mustasukkainen. Tai että koira osoittaa mieltään. Mitä koiran käyttäytymisestä tiedetään ja pystyykö koira inhimilliseen ajatteluun ja mitä tunteita koira voi tuntea?

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  Dog Mythbusters: #3 Pentua ei saa viedä mihinkään ennen kuin se on saanut ensimmäiset rokotukset

  Tämä hyvin vanhanaikainen uskomus on vielä valloillaan monien kasvattajienkin keskuudessa. Omistaja on saattanut saada ohjeeksi olla viemättä pentua pihapiirin ulkopuolelle, ennen kuin se on saanut ensimmäiset rokotukset. Mihin uskomus perustuu ja mitä haittaa tällä on koiran kehityksen kannalta?

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  Dog mythbusters: #2 Vanha koira ei opi uusia temppuja

  Moni kuvittelee edelleen ettei vanha koira opi uusia temppuja. Onko tosiaan näin? Katsotaanpa...

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  DogMythbusters #5: Koiraa ei pidä kouluttaa ennen vuoden ikää

  Pennun tullessa taloon, usein huomio kiinnittyy sen suloiseen olemukseen. Pentu on kuin puhdas paperi, jolle alat kirjoittamaan teidän yhteistä tarinaa. Pennun kasvaessa, se käy läpi erilaisia kehitysjaksoja ennen kuin se aikuistuu. Jokaisen ikävaiheen aikana tulee huomioida, että koirasi tarvitsee koulutusta, jotta siitä kehittyy tasapainoinen ja hyväluonteinen koira.

  Mitä kaikkea pennun ensimmäisen elinvuoden aikana tapahtuu ja mitä kaikkea sinä aikana tulisi tehdä?

  Emmi Hakio

  ·3 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  Dog Mythbusters: #1 Alfa, laumanjohtaja ja johtajuus

  Johtajuus -teoria on hyvin vanha uskomus, joka vielä monen koiranomistajan ja jopa -kouluttajien mielestä on pätevä selitys koiran ongelmalliselle käyttäytymiselle. Mistä johtajuus käsite ja -teoria on peräisin ja miksi sillä on niin vahvat perinteet vielä nykypäivän koiran koulutuksessa?

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika