Dogscent Blogi

Artikkeleita koirankoulutukseen

  Positiivinen kouluttaminen, kukkahattutätien hommaako?

  12.03.2017

  Positiiviset koulutusmenetelmät perustuvat tieteeseen. Positiivisten koulutusmetodien teoria on ollut todistettuna tieteellisesti jo lähemmäksi sata vuotta ja sen avulla on koulutettu eri eläinlajeja yli puolen vuosisadan aikana erilaisiin tehtäviin. Ammattikouluttajat käyttävät positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa kouluttamista siksi, että se on tehokkain tapa opettaa, ei siksi että se on eettistä. Eettisyys tulee kaupan päälle. Onko se sitten kukkahattujen hommaa?

  Koiran aktivointi

  05.03.2017

  Koirat ovat saaneet syntyessään kyvyn ratkaista ongelmia ja ne ovat tyytyväisiä ja onnellisia saadessaan käyttää taitoaan. Koiran oikeanlainen aktivointi tarkoittaa koiran motivointia käyttämään aivojaan erilaisten pulmien- ja aisteja stimuloivien tehtävien ratkaisemiseksi. Miten paljon aktivointia tulisi koiralle tarjota ja minkälaisia tehtäviä koiralle voidaan keksiä?

  Koiran koulutuksen historia

  02.03.2017

  Koiran koulutusta ja koirien käyttäytymistä on tutkittu paljon viime vuosikymmenien aikana. Tieto koiran koulutuksesta on kuitenkin ollut paljon kauemmin. Nykyään tiedetään koiran alkuperästä enemmän ja koirien oppimisesta, hyvinvoinnista ja käyttäytymisestä löytyy laajalti tieteellisiä tutkimuksia. Mistä kaikki on saanut alkunsa ja mitä koirista tiedetään nykypäivänä.

  Koirani ei osaa kävellä hihnassa

  25.02.2017

  Remmikäytösongelmat ovat yleisin koirien käytösongelma ja sen takia myös yleisin syy ongelmakoirakouluttajalle hakeutumiseen. Hihnassa vetäminen on yhtälailla opetettu käytös kuin vetämättä käveleminen. Nopeaa ratkaisua etsiville tiedoksi: oikopolkua ei ole. Mikäli haluat opettaa koirallesi hienot hihnakäytöstavat, aloita koulutus jo tänään. Tässä artikkelissa perehdytään hihnassa vetämis ongelmaan.

  Muutos mitä ei voi pysäyttää

  18.02.2017

  Koirankoulutus on ollut murros vaiheessa jo viimeisen 10-vuotta. Koirien käytöksestä, oppimiskyvystä ja kognitiosta tiedetään yhä enemmän ja tutkimuksia tehdään paljon ympäri maailmaa. Koirankoulutus on kehittynyt viimeisen vuosisadan aikana. Nyt on aika kuitenkin suunnata katseet tulevaan ja pohtia sitä mitä on tapahtumassa.

  Ajatuksia koirien käyttäytymisongelmista ja avun hakemisesta

  05.02.2017

  ”Olen tainnut epäonnistua koirani koulutuksessa, enkä tiedä mitä tehdä.” Tämän lauseen kuulen useasti asiakkailtani, kun he hakeutuvat vastaanotolleni. Koirien käytösongelmat ovat hyvin yleisiä...

  Koiran tunteet

  07.12.2016

  Koirilla, niin kuin muillakin nisäkkäillä on samat seitsemän perustunnetta: pelko, aggressio, suru, ilo, hoiva, seksuaalinen halu ja leikkisyys. Ne kokevat myös todennäköisesti muita perustunteiden kaltaisia tuntemuksia, kuten nälkää, janoa ja sairauden tunnetta.

  Pennun sosiaalistaminen

  06.12.2016

  Koiranpennun sosiaalistumiskausi on 2-7 viikon iässä, jonka jälkeen se vähitellen hiipuu. Se mitä koira tuona aikana kokee ja oppii, ovat sille tuttuja asioita myös vanhemmalla iällä.

  Koira laissa

  03.12.2016

  Koiranomistajilla on monesti se harhaluulo, että metsässä ja maaseudulla koiria voi pitää kytkemättöminä ilman valvontaa. Metsästyslain mukaan koiraa ei kuitenkaan saa pitää irti toisen alueella ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa.

  Koiran geneettiset erot

  01.12.2016

  Niin yllättävältä kuin ehkä kuulostaa, hyvinkin erinäköisten koirarotujen geneettiset erot ovat käytännössä olemattomat. Tutkijoiden on lähes mahdotonta erottaa eri rodut pelkän DNA:n perusteella.

  Koiran alkuperä

  30.11.2016

  Koiran alkuperää on viime vuosikymmenen ajan tutkittu paljon, mutta vieläkin on epäselvää, miten tarkalleen ottaen ja miksi koira on kehittynyt nykyiseen muotoonsa.