Dogscent Blogi

Artikkeleita koirankoulutukseen

  Koiran koulutus

  Koiran koulutus: rakettitiedettä vai koulutettavien asioiden hallintaa?

  Me kaikki varmasti haluamme tottelevaisen koiran. Joskus koulutus saattaa kuitenkin epäonnistua, mutta miksi?

  Tässä yleisimpiä virheitä mitä tulee vastaan koiran koulutuksessa...

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  On rohkeaa sanoa: "tarvitsen apua koirani kanssa"

  Koiran käyttäytymishaasteiden kanssa saatetaan painia pitkään. Jopa vuosia tai koko koiran elinikä. Näin sen ei kuulu kuitenkaan mennä. Koirien käyttäytymisongelmiin on saatavilla apua, kun vain rohkenee pyytää sitä ammattilaiselta. Sitä varten me koira-alan ammattilaiset olemme.

  Asiakkaani Maija halusi jakaa tarinansa teille koiraihmiselle kuinka hän rohkaistui hakemaan apua koiransa koulutukseen.

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  Koiran omistajan vastuu

  Koirat tuovat omistajalleen paljon iloa, mutta mukana tulee myös vastuuta. Lemmikkien omistajia koskevat erilaiset lait ja määräykset. Eniten koiranomistajien keskuudessa, varsinkin keväisin, puhututtaa koiran jätökset. Myös yleisesti keskustelupalstoilla tuntuu olevan paljon kirjoituksia koirien hallinnasta tai hallitsemattomuudesta. Myös koiran kohteluun, elinolosuhteisiin ja koulutukseen on omat määräyksensä. Näiden avulla voimme huolehtia siitä, että jokaisella koiralla on riittävän hyvät elinolosuhteet ja turvata koiran hyvinvointi.

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Koiran koulutus

  Positiivinen kouluttaminen, kukkahattutätien hommaako?

  Positiiviset koulutusmenetelmät perustuvat tieteeseen. Positiivisten koulutusmetodien teoria on ollut todistettuna tieteellisesti jo lähemmäksi sata vuotta ja sen avulla on koulutettu eri eläinlajeja yli puolen vuosisadan aikana erilaisiin tehtäviin. Ammattikouluttajat käyttävät positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa kouluttamista siksi, että se on tehokkain tapa opettaa, ei siksi että se on eettistä. Eettisyys tulee kaupan päälle. Onko se sitten kukkahattujen hommaa?

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Koiran koulutus

  Koiran aktivointi

  Koirat ovat saaneet syntyessään kyvyn ratkaista ongelmia ja ne ovat tyytyväisiä ja onnellisia saadessaan käyttää taitoaan. Koiran oikeanlainen aktivointi tarkoittaa koiran motivointia käyttämään aivojaan erilaisten pulmien- ja aisteja stimuloivien tehtävien ratkaisemiseksi. Miten paljon aktivointia tulisi koiralle tarjota ja minkälaisia tehtäviä koiralle voidaan keksiä?

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  Koiran koulutuksen historia

  Koiran koulutusta ja koirien käyttäytymistä on tutkittu paljon viime vuosikymmenien aikana. Tieto koiran koulutuksesta on kuitenkin ollut paljon kauemmin. Nykyään tiedetään koiran alkuperästä enemmän ja koirien oppimisesta, hyvinvoinnista ja käyttäytymisestä löytyy laajalti tieteellisiä tutkimuksia. Mistä kaikki on saanut alkunsa ja mitä koirista tiedetään nykypäivänä.

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Koiran koulutus

  Koirani ei osaa kävellä hihnassa

  Remmikäytösongelmat ovat yleisin koirien käytösongelma ja sen takia myös yleisin syy ongelmakoirakouluttajalle hakeutumiseen. Hihnassa vetäminen on yhtälailla opetettu käytös kuin vetämättä käveleminen. Nopeaa ratkaisua etsiville tiedoksi: oikopolkua ei ole. Mikäli haluat opettaa koirallesi hienot hihnakäytöstavat, aloita koulutus jo tänään. Tässä artikkelissa perehdytään hihnassa vetämis ongelmaan.

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika

  Muutos mitä ei voi pysäyttää

  Koirankoulutus on ollut murros vaiheessa jo viimeisen 10-vuotta. Koirien käytöksestä, oppimiskyvystä ja kognitiosta tiedetään yhä enemmän ja tutkimuksia tehdään paljon ympäri maailmaa. Koirankoulutus on kehittynyt viimeisen vuosisadan aikana. Nyt on aika kuitenkin suunnata katseet tulevaan ja pohtia sitä mitä on tapahtumassa.

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika

  Ajatuksia koirien käyttäytymisongelmista ja avun hakemisesta

  ”Olen tainnut epäonnistua koirani koulutuksessa, enkä tiedä mitä tehdä.” Tämän lauseen kuulen useasti asiakkailtani, kun he hakeutuvat vastaanotolleni. Koirien käytösongelmat ovat hyvin yleisiä...

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  Koiran tunteet

  Koirilla, niin kuin muillakin nisäkkäillä on samat seitsemän perustunnetta: pelko, aggressio, suru, ilo, hoiva, seksuaalinen halu ja leikkisyys. Ne kokevat myös todennäköisesti muita perustunteiden kaltaisia tuntemuksia, kuten nälkää, janoa ja sairauden tunnetta.

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika

  Koiran koulutus

  Pennun sosiaalistaminen

  Koiranpennun sosiaalistumiskausi on 2-7 viikon iässä, jonka jälkeen se vähitellen hiipuu. Se mitä koira tuona aikana kokee ja oppii, ovat sille tuttuja asioita myös vanhemmalla iällä.

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  Koira laissa

  Koiranomistajilla on monesti se harhaluulo, että metsässä ja maaseudulla koiria voi pitää kytkemättöminä ilman valvontaa. Metsästyslain mukaan koiraa ei kuitenkaan saa pitää irti toisen alueella ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa.

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika