Käyttäytymisongelmat

Koirien käyttäytymisongelmiin pureutuvia artikkeleita

  Tarvitsen apua, mutta en uskalla pyytää - mitä käyttäytymisklinikalla tehdään?

  15.10.2020

  Monelle koirankouluttajalta avun hakeminen on suuri kynnys. Moni omistaja kokee epäonnistuneensa koiransa koulutuksessa, mikäli koiralla esiintyy ei toivottua käyttäytymistä eikä siihen ole itse löydetty ratkaisua. Ei tarvitse olla ongelmakoirakouluttaja omistaakseen koiran. Siksipä haasteiden ilmetessä on tärkeää kääntyä henkilön puoleen, jolta voit pyytää apua. Mutta mitä kouluttaja tekee ja mitä koulutuksessa tapahtuu? Tässä artikkelissa pureudutaan siihen, mitä käyttäytymisklinikallamme tapahtuu.

  Kouluttajan terveiset koiranomistajille

  25.04.2020

  Onko sinun koirallasi jokin käyttäytyminen, johon toivot muutosta? Olet ehkä kysynyt neuvoa kasvattajalta, koiraihmisiltä tai etsinyt tietoa netistä saamatta apua. Erilaiset koirien käyttäytymisongelmat hankaloittavat koiran ja omistajan yhteiseloa. Ilo ja nautinto, joka koiran omistamisesta pitäisi syntyä saattaa kadota, jos koiran käyttäytymisongelmien kanssa joudutaan painimaan päivittäin. Usein koiran koulutus epäonnistuu kahdesta syystä. Lue niistä lisää tästä artikkelista.

  Koronakaranteeni on oiva hetki koiran eroahdistuksen hoidolle

  31.03.2020

  Kun koronakaranteeni pitää ihmiset kotona, ei eroahdistuneen koiran tarvitse ahdistua kun omistaja ei poistu pitkiksi ajoiksi ja jätä koiraa yksin. Jos joudut viettämään paljon aikaa kotona, hyödynnä tilaisuus eroahdistuneen koirasi koulutukseen.

  Kun ero ahdistaa: Osa 2

  14.05.2019

  Koirien eroahdistus on ollut paljon esillä some keskusteluissa viime aikoina. Koin tarpeeksi nostaa asian esille ja saada omistajia pohtimaan kyseistä käyttäytymisongelmaa varsinkin, jos koirasi kärsii eroahdistuksesta. Monet koiranomistajat etsivät eroahdistuksen hoitoon pikaratkaisuja. Onko niitä, ja toimivatko ne?

  Resurssiaggressiivisuus osa 2: Koirien välinen resurssiaggressio

  10.04.2019

  Usean koiran omistajan yksi painajaisista on tilanne, jossa omat koirat alkavat tappelemaan keskenään. Voiko koirien antaa ratkaista kiistansa keskenään vai miten tilanteessa tulisi toimia?

  Resurssiaggressiivisuus osa 1: ihmiseen kohdistuva aggressio

  13.03.2019

  Koirat saattavat puolustaa itselleen tärkeäksi kokemiaan asioita niin toisilta koirilta, muilta lemmikeiltä kuin ihmisiltäkin. Usein sanotaan, että koira ei pure ruokkivaa kättä. Onko näin? Mistä resurssiaggressiivisuus johtuu ja miten sitä voidaan hoitaa?

  Reaktiiviset koirat

  04.03.2019

  Mitä yhteistä on ahdistuneilla, pelokkailla, turhautuneilla, yli-innokkailla, kiihtyneillä ja reaktiivisilla koirilla?

  Milloin kääntyä koirakouluttajan puoleen?

  30.01.2019

  Koira ongelmia siedetään pitkään. Viikkoja, kuukausia ja jopa vuosia. Koiran kanssa elämisen tulisi olla mutkatonta, helppoa ja mukavaa. Sitä vartenhan olet lemmikin hankkinut, että se toisi sinulle iloa. Kun koiran omistaminen tuntuu haastavalta, on aika kääntyä kouluttajan puoleen. Ongelman ei tarvitse olla iso. Jos tunnet, että tarvitset apua koirasi kanssa, sinun tarvitsee vain rohkaistua ja kääntyä kouluttajan puoleen.

  Operaatio vetämättä hihnassa

  10.09.2017

  Koirien hihnassa vetämisongelmat ovat hyvin yleisiä ja tekevät lenkkeilemisestä usein hyvin epämiellyttävää. Hallitsetko koiraasi hihnalla vai käytöksellä? Koiralle tulee opettaa haluttu käytös remmissä kävelemiseen, koska se taito ei tule äidinmaidon mukana. Hihna tai varusteet eivät opeta koiralle tätä taitoa. Lue, miten oman koirani remmikäyttäytymistaidot joutuivat uudelleen opetteluun.

  Apua koiran käyttäytymisongelmiin

  29.08.2017

  Netissä paljon koira-aiheisia sivustoja selaillessani huomaan, että ihmiset kysyvät usein apua koiransa koulutukseen erilaisilta nettien keskustelupalstoilta tai Facebook ryhmistä. En näe tätä millään tavalla huonona asiana, päinvastoin. Avun hakeminen on järkevää ja hienoa, että omistaja haluaa etsiä ratkaisuja koiran koulutukseen, jos omat taidot ovat puutteelliset. Mutta mistä kannattaa lähteä etsimään apua koiran käyttäytymisongelmiin? Mistä saat oikeanlaista tietoa ja mistä saat parhaimman avun?

  DogMythBusters #7: Ketjukaulapanta auttaa remmissä vetämiseen

  14.08.2017

  Remmissä vetäminen on hyvin yleinen koirien käytösongelma. Kun seuraa ulkona lenkkeileviä koiria, huomaan hyvin usein koiran menevän eteenpäin etukenossa… ja omistajan tulevan perässä takakenossa. Tuolloin tietty pysyy matkanteko tasapainossa.

  Mutta miksi koira vetää? Eikö se tunnu koirasta epämiellyttävältä?

  Apua, koira puree!

  31.07.2017

  Aggressivisuus on yksi vakavimmista koirien käytösongelmista. Usein aggressiivisen koiran otsaan lyödään leima yhteiskuntaan kelpaamattomana yksilönä. Tottahan se on, pureva koira voi olla vaarallinen. Varsinkin jos kyse on isosta koirasta, joka saattaa puremisellaan saada aikaan pahaakin jälkeä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että koira olisi yhteiskuntaan kelpaamaton. Pureeko koira ruokkivaa kättä vai miksi koira puree?