Koiran koulutus

Vinkkejä miten kouluttaa koiraasi

  Tiesitkö tämän koirista?

  DogMythbusters #5: Koiraa ei pidä kouluttaa ennen vuoden ikää

  Pennun tullessa taloon, usein huomio kiinnittyy sen suloiseen olemukseen. Pentu on kuin puhdas paperi, jolle alat kirjoittamaan teidän yhteistä tarinaa. Pennun kasvaessa, se käy läpi erilaisia kehitysjaksoja ennen kuin se aikuistuu. Jokaisen ikävaiheen aikana tulee huomioida, että koirasi tarvitsee koulutusta, jotta siitä kehittyy tasapainoinen ja hyväluonteinen koira.

  Mitä kaikkea pennun ensimmäisen elinvuoden aikana tapahtuu ja mitä kaikkea sinä aikana tulisi tehdä?

  Emmi Hakio

  ·3 min lukuaika

  Koiran koulutus

  Koiran koulutus: rakettitiedettä vai koulutettavien asioiden hallintaa?

  Me kaikki varmasti haluamme tottelevaisen koiran. Joskus koulutus saattaa kuitenkin epäonnistua, mutta miksi?

  Tässä yleisimpiä virheitä mitä tulee vastaan koiran koulutuksessa...

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Koiran koulutus

  Positiivinen kouluttaminen, kukkahattutätien hommaako?

  Positiiviset koulutusmenetelmät perustuvat tieteeseen. Positiivisten koulutusmetodien teoria on ollut todistettuna tieteellisesti jo lähemmäksi sata vuotta ja sen avulla on koulutettu eri eläinlajeja yli puolen vuosisadan aikana erilaisiin tehtäviin. Ammattikouluttajat käyttävät positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa kouluttamista siksi, että se on tehokkain tapa opettaa, ei siksi että se on eettistä. Eettisyys tulee kaupan päälle. Onko se sitten kukkahattujen hommaa?

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Koiran koulutus

  Koiran aktivointi

  Koirat ovat saaneet syntyessään kyvyn ratkaista ongelmia ja ne ovat tyytyväisiä ja onnellisia saadessaan käyttää taitoaan. Koiran oikeanlainen aktivointi tarkoittaa koiran motivointia käyttämään aivojaan erilaisten pulmien- ja aisteja stimuloivien tehtävien ratkaisemiseksi. Miten paljon aktivointia tulisi koiralle tarjota ja minkälaisia tehtäviä koiralle voidaan keksiä?

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika

  Koiran koulutus

  Koirani ei osaa kävellä hihnassa

  Remmikäytösongelmat ovat yleisin koirien käytösongelma ja sen takia myös yleisin syy ongelmakoirakouluttajalle hakeutumiseen. Hihnassa vetäminen on yhtälailla opetettu käytös kuin vetämättä käveleminen. Nopeaa ratkaisua etsiville tiedoksi: oikopolkua ei ole. Mikäli haluat opettaa koirallesi hienot hihnakäytöstavat, aloita koulutus jo tänään. Tässä artikkelissa perehdytään hihnassa vetämis ongelmaan.

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika

  Koiran koulutus

  Pennun sosiaalistaminen

  Koiranpennun sosiaalistumiskausi on 2-7 viikon iässä, jonka jälkeen se vähitellen hiipuu. Se mitä koira tuona aikana kokee ja oppii, ovat sille tuttuja asioita myös vanhemmalla iällä.

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika