Koronakaranteeni on oiva hetki koiran eroahdistuksen hoidolle

Koronakaranteeni on oiva hetki koiran eroahdistuksen hoidolle

Kun nyt kiusallinen Korona pitää meitä kotioloissa, niin eroahdistuksesta kärsivällä koiralla ei tule tarvetta oireille, kun syy käyttäytymiselle, eli ero omistajasta, ei pääse tapahtumaan. Omistaja on paljon kotona, joka saattaa omalta osaltaan pahentaa oireita. Kun tilanne tästä taas tasaantuu ja työelämään palataan takaisin, voi koira oireilla entistä voimakkaammin, kun se on tottunut omistajan jatkuvaan läsnäoloon. On tärkeää kiinnittää huomiota siihen, miten voit helpottaa koirasi oloa jo nyt. Nyt kun kotona ollaan paljon, on se erinomainen hetki eroahdistuneen koiran yksinolo harjoittelulle.

Koska eroahdistusta ei voida poistaa millään pikakeinoin, nyt jos koskaan on loistava hetki käyttää aikaa eroahdistuksen hoitamiseksi. Koska eroahdistuksen hoito vaatii pitkäaikaisen sitoutumisen koiran harjoittamiseksi yksinoloon, voidaan sen toteuttamista harjoitella jo nyt, kun olet paljon kotona. Vaikka se ei välttämättä tarkoitakaan koiralle, että poistuisit kotoa kokonaan pois, voit harjoitella sitä ettei koira seuraa sinua perskärpäsen tavoin ympäri asuntoa. Koiran mukana kulkemisen voit estää esimerkiksi koiraporttien avulla. Jottei koira hätäänny siitä, että se ei pääse luoksesi, pitää sinun tietysti ensin opettaa koira rauhoittumaan johonkin tilaan, jossa se joutuu olemaan yksin.

Kun koira pystyy rauhallisesti jäämään tilaan pidemmäksi aikaa sinun työskennellessäsi kotona, on harjoittelua helppoa vaikeuttaa poistumalla lyhyiksi ajoiksi ulos. Kun työelämä alkaa taas kutsumaan kodin ulkopuolelle on koira tottunut siihen, että omistaja poistuu eikä aiheuta enää ahdistusta yksinollessaan. Lue lisää eroahdistuksesta Kun ero ahdistaa -artikkelistamme.

Mikäli tarvitset apua koirasi eroahdistuksen hoitoon varaa aika kouluttajalle tai katso koulutusohjeita Kun ero ahdistaa -Doginaaristamme.