fbpx

Operaatio vetämättä hihnassa

Koirien hihnassa vetämisongelmat ovat hyvin yleisiä ja tekevät lenkkeilemisestä usein hyvin epämiellyttävää. Hallitsetko koiraasi hihnalla vai käytöksellä? Koiralle tulee opettaa haluttu käytös remmissä kävelemiseen, koska se taito ei tule äidinmaidon mukana. Hihna tai varusteet eivät opeta koiralle tätä taitoa.

Koirani oli vanhemmillani hoidossa pari päivää ja kotiin palatessa koiran remmikäytöstaidot olivat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Koiran käytös oli muuttunut noiden parin päivän aikana ja lenkkeilystä oli tullut aikamoista tempomista. Tähän halusin muutosta, koska itse haluan lenkkeilyn olevan mukavaa. Aiemmin olin opettanut koiralleni, että se saa kävellä etuviistossa ja liikkua aika vapaasti. Toisinaan hajut kiinnostavat koiraa, joten remmikin saattoi kiristyä, kun se pyrki kiinnostavien hajujen luokse. Olin jo pitkän aikaa miettinyt, että haluan opettaa koiralleni kävelemään vieressäni, koska pian lenkitettäviä koiria on kaksin kappalein ja haluan koirien kävelevän samalla tapaa. Joten oli ryhdyttävä tuumasta toimeen.

Aloitin viikon mittaisen johdonmukaisen koulutuksen. Remmilenkeille varattiin riittävästi aikaa, jotta suunnitellusta harjoittelusta pystyttiin pitämään kiinni. Kriteeriksi, eli halutuksi käytökseksi asetin sen, että koira pääsee liikkumaan eteenpäin vain, jos se kävelee samalla tasolla kuin minä. Koiran edetessä nopeammin, yli ruumiinmitan yli oman jalkani, matka tyssäsi. Koiran tuli itse palata oikeaan paikkaan ja tällöin matka taas jatkui. Tänään, viikon kestäneen harjoituksen jälkeen aamulenkki oli aivan erilainen kuin aiemmin. Koira oli rento ja rauhallinen ja koira käveli vieressäni remmi löysällä. Vain viikon harjoittelun jälkeen! Harjoittelukertoja oli päivässä 3, eli yhteensä 21 treeniä ja käytös oli muuttunut täysin. Kävimme harjoittelemassa lopummalla viikkoa myös haastavammassa ympäristössä ja harjoitus meni hyvin. Eli käytös tulee myös yleistää muihin ympäristöihin, jotta koira osaa toistaa käytöstä myös muissakin kuin tutussa ympäristössä. Eli johdonmukaisella treenillä käytös saatiin muuttumaan. Töitä se vaatii, muutoin käytöstä ei saa muuttumaan.

 

Haluatko sinä koirasi kävelevän vetämättä remmissä?
Käy katsomassa Hienosti Hihnassa –Doginaari ja opeta koirallesi vetämättä kävelemisen taito. Omasta treenistäni innostuneena haluan innostaa teitäkin opettamaan koiranne kävelemään vetämättä ja haastan teidät vetämättä paras -haasteeseen. Kaikki syys-lokakuun -17 aikana Hienosti Hihnassa –Doginaarin ostaneet osallistuvat arvontaan, jossa voit voittaa 1kg Hau Hau vehnättömiä nameja  ja uuden Hurtta taluttimen.
Arvonta suoritetaan 31.10. klo.22.00

(Palkintona Hau Hau training snacks –lammas 10x100g ja Hurtta joustotalutin 20x180mm väri Kataja)
Palkinnon arvo 41,90€

11.9.2017

0 responses on "Operaatio vetämättä hihnassa"

  Leave a Message

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Dogscent

  Toimialue:
  Pk- seutu
  Kysy tarjousta myös muualle Suomeen.

  Emmi Hakio
  info@dogscent.fi
  www.dogscent.fi

  Facebook

  Tilaa uutiskirjeemme

  © Dogscent. Toteutus hakio.fi