Koiran koulutus

Vinkkejä miten kouluttaa koiraasi

  Minkä rotuisen koiran valitsisin? Koirarodun valinta

  22.06.2020
  3 min lukuaika

  Olet päättänyt hankkia koiran. Hienoa! Seuraavaksi sinun täytyisi miettiä, minkä rotuisen koiran haluat. Tässä sinulle muutamia seikkoja, joita sinun tulee huomioida rotuvalintaa tehdessä. Lue kouluttajan vinkit rodun valintaan.

  Meille tulee pentu

  11.06.2020
  2 min lukuaika

  Onko sinulle tulossa tai jo saapunut uusi ihana sydäntenvaltaaja? Tiedätkö mitä Sinun tulisi tehdä pennun kanssa ensimmäisten viikkojen aikana? Tai tiedätkö mitkä on tyypillisimmät virheet pentukoiran koulutuksessa?

  Kun ero ahdistaa - koiran eroahdistus

  13.05.2019
  2 min lukuaika

  Koirien yksi yleisimmistä pelkotiloista on yksinjäämisen pelko. Tätä pelkotilaa kutsutaan eroahdistukseksi. Mistä koiran eroahdistus johtuu ja miten sitä voidaan hoitaa.

  Rankaiseminen koiran koulutuksessa: heikenne koiralle vai palkkio omistajalle?

  15.04.2019
  6 min lukuaika

  EI! EI! EI! P****ELE! Kuulostaako tutulle? Toivottavasti ei.

  Reaktiiviset koirat

  04.03.2019
  3 min lukuaika

  Mitä yhteistä on ahdistuneilla, pelokkailla, turhautuneilla, yli-innokkailla, kiihtyneillä ja reaktiivisilla koirilla?

  FBT - Function Based Training

  13.02.2019
  2 min lukuaika

  FBT -koulutusmenetelmä on nimenomaan suunnattu koirien käyttäytymisongelmien muuttamiseen. Kun haluat selvittää koirasi käyttäytymisen taustalla olevan syyn ja sitä ylläpitävät vahvisteet, pystyt hyödyntämään niitä koirasi koulutuksessa ja tekemään koulutuksesta tehokkaampaa. Lue kattava artikkelimme FBT -menetelmästä.

  Milloin kääntyä koirakouluttajan puoleen?

  30.01.2019
  2 min lukuaika

  Koira ongelmia siedetään pitkään. Viikkoja, kuukausia ja jopa vuosia. Koiran kanssa elämisen tulisi olla mutkatonta, helppoa ja mukavaa. Sitä vartenhan olet lemmikin hankkinut, että se toisi sinulle iloa. Kun koiran omistaminen tuntuu haastavalta, on aika kääntyä kouluttajan puoleen. Ongelman ei tarvitse olla iso. Jos tunnet, että tarvitset apua koirasi kanssa, sinun tarvitsee vain rohkaistua ja kääntyä kouluttajan puoleen.

  Operaatio vetämättä hihnassa

  10.09.2017
  1 min lukuaika

  Koirien hihnassa vetämisongelmat ovat hyvin yleisiä ja tekevät lenkkeilemisestä usein hyvin epämiellyttävää. Hallitsetko koiraasi hihnalla vai käytöksellä? Koiralle tulee opettaa haluttu käytös remmissä kävelemiseen, koska se taito ei tule äidinmaidon mukana. Hihna tai varusteet eivät opeta koiralle tätä taitoa. Lue, miten oman koirani remmikäyttäytymistaidot joutuivat uudelleen opetteluun.

  Apua koiran käyttäytymisongelmiin

  29.08.2017
  2 min lukuaika

  Netissä paljon koira-aiheisia sivustoja selaillessani huomaan, että ihmiset kysyvät usein apua koiransa koulutukseen erilaisilta nettien keskustelupalstoilta tai Facebook ryhmistä. En näe tätä millään tavalla huonona asiana, päinvastoin. Avun hakeminen on järkevää ja hienoa, että omistaja haluaa etsiä ratkaisuja koiran koulutukseen, jos omat taidot ovat puutteelliset. Mutta mistä kannattaa lähteä etsimään apua koiran käyttäytymisongelmiin? Mistä saat oikeanlaista tietoa ja mistä saat parhaimman avun?

  DogMythbusters #5: Koiraa ei pidä kouluttaa ennen vuoden ikää

  16.06.2017
  3 min lukuaika

  Pennun tullessa taloon, usein huomio kiinnittyy sen suloiseen olemukseen. Pentu on kuin puhdas paperi, jolle alat kirjoittamaan teidän yhteistä tarinaa. Pennun kasvaessa, se käy läpi erilaisia kehitysjaksoja ennen kuin se aikuistuu. Jokaisen ikävaiheen aikana tulee huomioida, että koirasi tarvitsee koulutusta, jotta siitä kehittyy tasapainoinen ja hyväluonteinen koira.

  Mitä kaikkea pennun ensimmäisen elinvuoden aikana tapahtuu ja mitä kaikkea sinä aikana tulisi tehdä?

  Koiran koulutus: rakettitiedettä vai koulutettavien asioiden hallintaa?

  21.05.2017
  2 min lukuaika

  Me kaikki varmasti haluamme tottelevaisen koiran. Joskus koulutus saattaa kuitenkin epäonnistua, mutta miksi?

  Tässä yleisimpiä virheitä mitä tulee vastaan koiran koulutuksessa...

  Positiivinen kouluttaminen, kukkahattutätien hommaako?

  12.03.2017
  2 min lukuaika

  Positiiviset koulutusmenetelmät perustuvat tieteeseen. Positiivisten koulutusmetodien teoria on ollut todistettuna tieteellisesti jo lähemmäksi sata vuotta ja sen avulla on koulutettu eri eläinlajeja yli puolen vuosisadan aikana erilaisiin tehtäviin. Ammattikouluttajat käyttävät positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa kouluttamista siksi, että se on tehokkain tapa opettaa, ei siksi että se on eettistä. Eettisyys tulee kaupan päälle. Onko se sitten kukkahattujen hommaa?