Koiran koulutus

Vinkkejä miten kouluttaa koiraasi

  Käyttäytymisongelmat

  10 vinkkiä koiran ohitusongelmiin

  Onko koirallasi haasteita toisten koirien ohittamisessa? Rähistäänkö remmissä? Viekö haastavat koirakohtaamiset ilon lenkkeilystä? Tästä artikkelista saat 10 vinkkiä ohitusongelmiin.

  Emmi Hakio

  ·3 min lukuaika

  Käyttäytymisongelmat

  Tarvitsen apua, mutta en uskalla pyytää - mitä käyttäytymisklinikalla tehdään?

  Monelle koirankouluttajalta avun hakeminen on suuri kynnys. Moni omistaja kokee epäonnistuneensa koiransa koulutuksessa, mikäli koiralla esiintyy ei toivottua käyttäytymistä eikä siihen ole itse löydetty ratkaisua. Ei tarvitse olla ongelmakoirakouluttaja omistaakseen koiran. Siksipä haasteiden ilmetessä on tärkeää kääntyä henkilön puoleen, jolta voit pyytää apua. Mutta mitä kouluttaja tekee ja mitä koulutuksessa tapahtuu? Tässä artikkelissa pureudutaan siihen, mitä käyttäytymisklinikallamme tapahtuu.

  Emmi Hakio

  ·4 min lukuaika

  Koiran koulutus

  Voiko ihminen olla koiransa pomo?

  Koiramaailmassa törmää usein seuraaviin käsitteisiin: dominanssi, lauman johtaja, hierarkia, ja arvojärjestys. Myös seuraavat lauseet omistajien, jopa kouluttajien suusta saattavat kuulostaa tutulta: se yrittää pomottaa, se yrittää ottaa johtajan paikan tai koirasi on dominoiva. Mutta mitä ne tarkoittavat ja mihin nämä lauseet perustuvat. Ja ennen kaikkea, ovatko ne totta vai tarua?

  Emmi Hakio

  ·6 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  Minkä rotuisen koiran valitsisin? Koirarodun valinta

  Olet päättänyt hankkia koiran. Hienoa! Seuraavaksi sinun täytyisi miettiä, minkä rotuisen koiran haluat. Tässä sinulle muutamia seikkoja, joita sinun tulee huomioida rotuvalintaa tehdessä. Lue kouluttajan vinkit rodun valintaan.

  Emmi Hakio

  ·3 min lukuaika

  Koiran koulutus

  Meille tulee pentu

  Onko sinulle tulossa tai jo saapunut uusi ihana sydäntenvaltaaja? Tiedätkö mitä Sinun tulisi tehdä pennun kanssa ensimmäisten viikkojen aikana? Tai tiedätkö mitkä on tyypillisimmät virheet pentukoiran koulutuksessa?

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Koiran koulutus

  Kun ero ahdistaa - koiran eroahdistus

  Koirien yksi yleisimmistä pelkotiloista on yksinjäämisen pelko. Tätä pelkotilaa kutsutaan eroahdistukseksi. Mistä koiran eroahdistus johtuu ja miten sitä voidaan hoitaa.

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Emmi Hakio

  ·6 min lukuaika

  Käyttäytymisongelmat

  Reaktiiviset koirat

  Mitä yhteistä on ahdistuneilla, pelokkailla, turhautuneilla, yli-innokkailla, kiihtyneillä ja reaktiivisilla koirilla?

  Emmi Hakio

  ·3 min lukuaika

  Tiesitkö tämän koirista?

  FBT - Function Based Training

  FBT -koulutusmenetelmä on nimenomaan suunnattu koirien käyttäytymisongelmien muuttamiseen. Kun haluat selvittää koirasi käyttäytymisen taustalla olevan syyn ja sitä ylläpitävät vahvisteet, pystyt hyödyntämään niitä koirasi koulutuksessa ja tekemään koulutuksesta tehokkaampaa. Lue kattava artikkelimme FBT -menetelmästä.

  Emmi Hakio

  ·3 min lukuaika

  Käyttäytymisongelmat

  Milloin kääntyä koirakouluttajan puoleen?

  Koira ongelmia siedetään pitkään. Viikkoja, kuukausia ja jopa vuosia. Koiran kanssa elämisen tulisi olla mutkatonta, helppoa ja mukavaa. Sitä vartenhan olet lemmikin hankkinut, että se toisi sinulle iloa. Kun koiran omistaminen tuntuu haastavalta, on aika kääntyä kouluttajan puoleen. Ongelman ei tarvitse olla iso. Jos tunnet, että tarvitset apua koirasi kanssa, sinun tarvitsee vain rohkaistua ja kääntyä kouluttajan puoleen.

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika

  Käyttäytymisongelmat

  Operaatio vetämättä hihnassa

  Koirien hihnassa vetämisongelmat ovat hyvin yleisiä ja tekevät lenkkeilemisestä usein hyvin epämiellyttävää. Hallitsetko koiraasi hihnalla vai käytöksellä? Koiralle tulee opettaa haluttu käytös remmissä kävelemiseen, koska se taito ei tule äidinmaidon mukana. Hihna tai varusteet eivät opeta koiralle tätä taitoa. Lue, miten oman koirani remmikäyttäytymistaidot joutuivat uudelleen opetteluun.

  Emmi Hakio

  ·1 min lukuaika

  Käyttäytymisongelmat

  Apua koiran käyttäytymisongelmiin

  Netissä paljon koira-aiheisia sivustoja selaillessani huomaan, että ihmiset kysyvät usein apua koiransa koulutukseen erilaisilta nettien keskustelupalstoilta tai Facebook ryhmistä. En näe tätä millään tavalla huonona asiana, päinvastoin. Avun hakeminen on järkevää ja hienoa, että omistaja haluaa etsiä ratkaisuja koiran koulutukseen, jos omat taidot ovat puutteelliset. Mutta mistä kannattaa lähteä etsimään apua koiran käyttäytymisongelmiin? Mistä saat oikeanlaista tietoa ja mistä saat parhaimman avun?

  Emmi Hakio

  ·2 min lukuaika