Tiesitkö tämän koirista?

Yleistä tietoa koirista

  Minkä rotuisen koiran valitsisin? Koirarodun valinta

  22.06.2020
  3 min lukuaika

  Olet päättänyt hankkia koiran. Hienoa! Seuraavaksi sinun täytyisi miettiä, minkä rotuisen koiran haluat. Tässä sinulle muutamia seikkoja, joita sinun tulee huomioida rotuvalintaa tehdessä. Lue kouluttajan vinkit rodun valintaan.

  Kouluttajan terveiset koiranomistajille

  25.04.2020
  1 min lukuaika

  Onko sinun koirallasi jokin käyttäytyminen, johon toivot muutosta? Olet ehkä kysynyt neuvoa kasvattajalta, koiraihmisiltä tai etsinyt tietoa netistä saamatta apua. Erilaiset koirien käyttäytymisongelmat hankaloittavat koiran ja omistajan yhteiseloa. Ilo ja nautinto, joka koiran omistamisesta pitäisi syntyä saattaa kadota, jos koiran käyttäytymisongelmien kanssa joudutaan painimaan päivittäin. Usein koiran koulutus epäonnistuu kahdesta syystä. Lue niistä lisää tästä artikkelista.

  Keltainen nauha remmissä? #anna tilaa keltaiselle

  19.02.2020
  3 min lukuaika

  Oletko törmännyt lenkilläsi koiraan, jonka hihnassa roikkuu keltainen nauha tai remmin ja pannan/valjaiden välissä on keltainen lisäpala? Vaikka koirilla käytetään nykypäivän paljon asusteita, on keltaisella nauhalla merkityksensä. Tiedätkö mistä keltainen nauha hihnassa viestittää?

  Kastraatio – oikotie onneen?

  07.07.2019
  3 min lukuaika

  Tämän artikkelin tarkoituksena on kuitenkin tarkastella kastroinnin vaikutusta uroskoiran käyttäytymiseen, joka on yksi yleinen syy kastraatioon päätymiseen. Onko kastraatio sittenkään oikotie onneen ja hyvin käyttäytyvään koiraan?

  Lihavia luurankoja - koiran ylipaino

  16.06.2019
  2 min lukuaika

  Koirien ylipaino on hyvin arka keskustelun aihe. Kukaan omistaja ei halua kuulla, että koirani on lihava. Joidenkin tutkimusten mukaan jopa 1/3 koirista olisi ylipainoisia.

  Tunnistatko koiran ylipainon? Tiedätkö mitä haittaa koiran ylipainosta on koiralle?

  Koiran käyttäytymistarpeet

  16.05.2019
  4 min lukuaika

  Käyttäytymistarpeista puhutaan toistaiseksi aika vähän. Sana saattaa olla jostain yhteydestä tuttu tai se putkahtelee esiin erilaisten eläinalan ammattilaisten kirjoituksissa, mutta mitä sillä tarkoitetaan ja miten se on otettava huomioon omassa koiran pidossa.

  Koiranomistajan etiketti

  31.03.2019
  6 min lukuaika

  Kysyimme koiranomistajilta, minkälaista etikettiä koiranomistajan tulisi noudattaa? Kokosimme yhteen koiranomistajien näkemykset hyvästä koiranomistajan etiketistä.

  Koiran murrosikä

  27.03.2019
  3 min lukuaika

  Erityisesti keväällä monet käytösongelmat nousevat pintaan. Yksi suurimmista syistä tälle nousulle on se, että viime keväiset ja kesän pennut alkavat päästä murrosikään. Uhmaako koira? Miksi kaikki opitut taidot katoavat ja minne katosi se kiltti pentu? Murrosikä on omistajalle haastavaa aikaa, mutta niin se on myös koiralle. Mitä pitää huomioida murrosikäisen koiran kanssa.

  FBT - Function Based Training

  13.02.2019
  2 min lukuaika

  FBT -koulutusmenetelmä on nimenomaan suunnattu koirien käyttäytymisongelmien muuttamiseen. Kun haluat selvittää koirasi käyttäytymisen taustalla olevan syyn ja sitä ylläpitävät vahvisteet, pystyt hyödyntämään niitä koirasi koulutuksessa ja tekemään koulutuksesta tehokkaampaa. Lue kattava artikkelimme FBT -menetelmästä.

  Milloin kääntyä koirakouluttajan puoleen?

  30.01.2019
  2 min lukuaika

  Koira ongelmia siedetään pitkään. Viikkoja, kuukausia ja jopa vuosia. Koiran kanssa elämisen tulisi olla mutkatonta, helppoa ja mukavaa. Sitä vartenhan olet lemmikin hankkinut, että se toisi sinulle iloa. Kun koiran omistaminen tuntuu haastavalta, on aika kääntyä kouluttajan puoleen. Ongelman ei tarvitse olla iso. Jos tunnet, että tarvitset apua koirasi kanssa, sinun tarvitsee vain rohkaistua ja kääntyä kouluttajan puoleen.

  Pentutestaus – Mitä siinä tehdään ja mitä hyötyä siitä on kasvattajalle

  23.01.2019
  2 min lukuaika

  Pentutestin tavoitteena on auttaa kasvattajaa ja pennunostajaa löytämään jokaiselle pennulle sopiva koti. Yksilövalintaa tehtäessä tulee ottaa huomioon pennun luonteenpiirteet ja tulevan perheen toiveet, osaaminen ja aktiivisuus. Kun oikean luonteinen koira pääsee oikeaan kotiin, voidaan näin ennaltaehkäistä erilaisten käytösongelmien syntymistä ja pitää huoli, että arki koiran kanssa sujuu mahdollisimman vaivattomasti. Mutta mitä pentutestissä tehdään ja mitä apua siitä on kasvattajalle?

  Kuinka valita hyvä kouluttaja?

  27.11.2018
  2 min lukuaika

  Koiran kouluttajalle hakeutuminen on yksi haastavimmista asioista. Monellakin tapaa. Epäonnistumisen tunne koiran kouluttamisessa on päällimmäisiä fiiliksiä ja kun kouluttajan apua on vihdoin päätetty hakea, tuntuu yhteydentotto hankalalta. Myös kouluttajavalikoima on laaja, joten mistä tunnistaa hyvän kouluttajan?