Tiesitkö tämän koirista?

Yleistä tietoa koirista

  Koira ja uusivuosi

  30.12.2017

  Vuodenvaihde on monelle koiralle normaali juhlapyhä, mutta toisille se voi olla vuoden kamalin päivä. Ilotulitteiden aiheuttama äänipelko on yksi yleisimmistä äänipeloista koirilla. Miten koiran oloa voi helpottaa uudenvuoden paukkeen yli vai voiko ääniarkuutta hoitaa?

  Paljonko maksaa hyvin käyttäytyvä koira?

  23.10.2017

  Kun koiran hankintaa suunnittelee, on hyvä tiedostaa että koiran hankintahinta on pieni kulu verrattuna siihen, mitä koirasi sinulle loppujen lopuksi tulee maksamaan. Voiko kaikkea kuitenkaan mitata rahassa?

  Apua koiran käyttäytymisongelmiin

  29.08.2017

  Netissä paljon koira-aiheisia sivustoja selaillessani huomaan, että ihmiset kysyvät usein apua koiransa koulutukseen erilaisilta nettien keskustelupalstoilta tai Facebook ryhmistä. En näe tätä millään tavalla huonona asiana, päinvastoin. Avun hakeminen on järkevää ja hienoa, että omistaja haluaa etsiä ratkaisuja koiran koulutukseen, jos omat taidot ovat puutteelliset. Mutta mistä kannattaa lähteä etsimään apua koiran käyttäytymisongelmiin? Mistä saat oikeanlaista tietoa ja mistä saat parhaimman avun?

  DogMythBusters #7: Ketjukaulapanta auttaa remmissä vetämiseen

  14.08.2017

  Remmissä vetäminen on hyvin yleinen koirien käytösongelma. Kun seuraa ulkona lenkkeileviä koiria, huomaan hyvin usein koiran menevän eteenpäin etukenossa… ja omistajan tulevan perässä takakenossa. Tuolloin tietty pysyy matkanteko tasapainossa.

  Mutta miksi koira vetää? Eikö se tunnu koirasta epämiellyttävältä?

  DogMythBusters #6: Koira on susi


  06.08.2017

  Koira on ihmisen vanhin ja yleisin kotieläin. Tutkimukset osoittavat että koira on kesyyntynyt sudesta, mutta mitä yhteistä ja mitä eroa koiralla ja sudella on nykypäivänä? Onko koira susi koiran vaatteissa?

  DogMythbusters #4: Koira häpeää ja osoittaa mieltään

  04.07.2017

  Moni omistaja tulkitsee koiran käyttäytymistä inhimillisin piirtein. Koetaan, että koira kokee häpeää tai on mustasukkainen. Tai että koira osoittaa mieltään. Mitä koiran käyttäytymisestä tiedetään ja pystyykö koira inhimilliseen ajatteluun ja mitä tunteita koira voi tuntea?

  Dog Mythbusters: #3 Pentua ei saa viedä mihinkään ennen kuin se on saanut ensimmäiset rokotukset

  26.06.2017

  Tämä hyvin vanhanaikainen uskomus on vielä valloillaan monien kasvattajienkin keskuudessa. Omistaja on saattanut saada ohjeeksi olla viemättä pentua pihapiirin ulkopuolelle, ennen kuin se on saanut ensimmäiset rokotukset. Mihin uskomus perustuu ja mitä haittaa tällä on koiran kehityksen kannalta?

  Dog mythbusters: #2 Vanha koira ei opi uusia temppuja

  19.06.2017

  Moni kuvittelee edelleen ettei vanha koira opi uusia temppuja. Onko tosiaan näin? Katsotaanpa...

  DogMythbusters #5: Koiraa ei pidä kouluttaa ennen vuoden ikää

  16.06.2017

  Pennun tullessa taloon, usein huomio kiinnittyy sen suloiseen olemukseen. Pentu on kuin puhdas paperi, jolle alat kirjoittamaan teidän yhteistä tarinaa. Pennun kasvaessa, se käy läpi erilaisia kehitysjaksoja ennen kuin se aikuistuu. Jokaisen ikävaiheen aikana tulee huomioida, että koirasi tarvitsee koulutusta, jotta siitä kehittyy tasapainoinen ja hyväluonteinen koira.

  Mitä kaikkea pennun ensimmäisen elinvuoden aikana tapahtuu ja mitä kaikkea sinä aikana tulisi tehdä?

  Dog Mythbusters: #1 Alfa, laumanjohtaja ja johtajuus

  07.06.2017

  Johtajuus -teoria on hyvin vanha uskomus, joka vielä monen koiranomistajan ja jopa -kouluttajien mielestä on pätevä selitys koiran ongelmalliselle käyttäytymiselle. Mistä johtajuus käsite ja -teoria on peräisin ja miksi sillä on niin vahvat perinteet vielä nykypäivän koiran koulutuksessa?

  Koiran omistajan vastuu

  18.04.2017

  Koirat tuovat omistajalleen paljon iloa, mutta mukana tulee myös vastuuta. Lemmikkien omistajia koskevat erilaiset lait ja määräykset. Eniten koiranomistajien keskuudessa, varsinkin keväisin, puhututtaa koiran jätökset. Myös yleisesti keskustelupalstoilla tuntuu olevan paljon kirjoituksia koirien hallinnasta tai hallitsemattomuudesta. Myös koiran kohteluun, elinolosuhteisiin ja koulutukseen on omat määräyksensä. Näiden avulla voimme huolehtia siitä, että jokaisella koiralla on riittävän hyvät elinolosuhteet ja turvata koiran hyvinvointi.

  Koiran koulutuksen historia

  02.03.2017

  Koiran koulutusta ja koirien käyttäytymistä on tutkittu paljon viime vuosikymmenien aikana. Tieto koiran koulutuksesta on kuitenkin ollut paljon kauemmin. Nykyään tiedetään koiran alkuperästä enemmän ja koirien oppimisesta, hyvinvoinnista ja käyttäytymisestä löytyy laajalti tieteellisiä tutkimuksia. Mistä kaikki on saanut alkunsa ja mitä koirista tiedetään nykypäivänä.